Hantera påfrestningar och skapa långsiktigt välbefinnande

Behöver du hitta ett sätt att bättre hantera stress och påfrestningar?

Stress är nödvändigt för att vi ska kunna prestera på topp i vissa situationer. Men om stressnivån är hög och långvarig, utan möjlighet till återhämtning, ger den upphov till många negativa effekter, både mentalt och fysiskt. 

I dagens arbetsliv utsätts vi hela tiden för ett stort antal intryck vilket påverkar vår förmåga att fokusera, men också vår möjlighet att varva ner och återhämta oss. Det finns många olika önskningar och behov från olika intressenter, samtidigt som arbetstempot ofta är högt och arbetsmängden stor. Allt detta orsakar stress och påfrestningar i vårt arbetsliv, som vi dessutom ska få att harmoniera med vårt privatliv. 

Stresshantering handlar om att hitta sätt att skapa en bra arbetssituation, och att ha verktyg och metoder för att konstruktivt och effektivt hantera den stress och de påfrestningar som är en del av (arbets)livet. Genom en god stresshantering får du förutsättningar för ett hälsosamt och produktivt arbetsliv med glädje, samarbete och engagemang. 

I arbetet med stresshantering och att skapa ett hållbart arbetsliv får du hjälp med att hitta strategier och tekniker för att över tid både må bra och uppnå dina mål. 

Vi börjar med en kartläggning av din situation, din upplevelse och vilka dina huvudsakliga stressorer är. Genom en kombination av effektfulla arbetsvanor, avslappnings- och mindfulnesstekniker, tidsstrukturering och coaching hittar du fram till hur du kan minska din stress och skapa så goda förutsättningar som möjligt för dig själv i arbetslivet. 

Kartläggning

Identifiera vilka som är dina huvudsakliga stressorer, hur du använder din tid och hur en långsiktigt hållbar och hälsosam situation skulle se ut. 

Effektfulla vanor

identifiera vad du gör som ger bäst effekt och leder dig i riktning mot dina mål, och undvik att lägga tid och kraft på sådant som stjäl energi och uppmärksamhet. 

Avslappningstekniker

Lär dig enkla tekniker för att få ner kroppens stressnivå, som hjälper till att behålla lugnet även i stressade situationer. 

Mindfulness

Genom mindfulness är du närvarande här och nu, och kan skapa ett utrymme där varken det förflutna eller framtiden påverkar dig och orsakar stress. Genom mindfulness skapas en förmåga att inte överväldigas av de stimuli som du utsätts för, utan i stället behålla ett klart sinne. 

Tidsstrukturering

Utveckla strategier och vanor som gör att dina prioriteringar är tydliga, din tid används på bästa sätt, och du undviker att hamna i brandkårsutryckningar och tidsnöd.